måndag 29 juni 2009

Kill Bill restaurangen


Tokyo - dag 5 (Kill Bill restaurangen).
I dag har vi träffat ett stort förlag och den japanska magasinbranschens organisation JMPA. Bra möten och ytterligare lärdomar.

Kvällen tillbringade vi tillsammans med min kompis Jacob, som bor och arbetar här i stan. Först tog han oss till en klassisk liten bar straxt här om hörnet från hotellet. Där satt vi och snackade ett tag. Kvinnan som drev baren pyttsade glatt i öl i våra glas så att skummet yrde. Efter ett tag ville hon bjuda på starkare saker. Då vi tackade nej och sa att vi straxt var tvugna att gå, surnade hon till och sen när vi skulle betala och bad om kvitto så vägrade hon att ge oss något. En bartant med attityd helt enkelt!


Kvällens middag intogs på Gonpachi på Nishi-Azabu i Minato-ku som ligger mellan Shibuya och Roppongi. Gonpachi är kanske mest känd för att vara den restaurang som Quentin Tarantino lär ha inspirerats av när han skapade den stora slagsmålsscenen i Kill Bill, volume 1. Atmosfären var riktigt skön och maten jättegod. En lite annorlunda detalj var att serveringspersonalen skrek någon form av hälsningsfras, i stil med "Här kommer nya gäster", när man kom in i rummet, varpå övrig personal och gäster skrek något bekräftande tillbaka. Överraskande, men lite coolt. Ännu en speciell kväll i Tokyo. Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar