torsdag 29 april 2010

Beijing dag 5 - Fabriken Kina...

Då var det dags att vända hem igen efter en arbetsvecka i Beijing. Det känns bra, ja riktigt bra till och med! Vi har fått de möten vi önskat och några till. Kina är verkligen speciellt; "allt är upp och ned här", som en vän här i stan säger. Det stämmer nog.

Idag har vi haft ett förmiddagsmöte och efter lite ombyte till civila kläder bar det av till Elektronikfabrik 798. Ett konstnärscentrum som flyttat in i gamla fabrikslokaler i utkanten av Beijing. Här har man lyckats kombinera fabriken från den riktigt röda kommunisttiden med hipp konst av alla de slag. Det var riktigt roligt att promenera omkring i det gamla fabriksområdet och njuta av allt möjligt roligt man kunde titta på och det mesta var till salu faktiskt. Vi hann även med en skön fikastund i den varma vårsolen. Elektronikfabrik 798 är definitivt ett tips för Beijingresenären.

I morgon lämnar vi Beijing och Kina. Landet som inte enbart huserar gamla fabriker utan faktiskt själv bäst kan liknas vid en enda stor fabrik. Landet Kina styrs som en enda stor fabrik och det märks att cheferna har satt höga målsättningar. Min sammanfattning av det här besöket får bli:  "Det går väldigt fort i slowmotion och allt är som hemma, men det är annorlunda..."

By by Beijing! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar