onsdag 19 januari 2011

Fiji dag 3 - Vi hade ju i alla fall tur med vädret...
I natt regnade det ordentligt. Två riktiga tropiska brakskurar med regn som piskade mark och hustak. När jag vaknade runt sex-snåret hade det lagt sig och jag begav mig ut på en fotosejour i omgivningarna för att fånga soluppgången. Här på bilden ovan kommer några öbor in till Coral View efter en tidig fisketur. Öborna här är självförsörjande på fiske och grönsaksodling.Solen bryter horisonten i öst. Det ser ut att bli en fin dag på Tavewa i dag.Efter frukost drog några av oss iväg med båt till Blue Lagoon för snorkling vid korallrevet.En hel paradisstrand så gott som för oss själva. Efter kommunal solkrämsinsmörjning med högsta skyddsfaktor åkte cyklop och grodfötter på i vattenbrynet och sedan bar det av ut genom den grunda delen av korallrevet mot kanten där den vek av nedåt mot djupet. Jag har aldrig snorklat förr, men nu förstår jag varför så många gillar det. Från ytan såg jag Nemo och fiskar av alla möjliga slag och färger som simmade runt i revet med koraller som i sig inte var mindre färgglada. När något speciellt drog ögonen till sig dök jag ner på djupet för att titta närmare och stannade så länge jag orkade hålla andan. Det var helt makalöst; som att simma i ett akvarium.När vi åkte ut till Blue Lagoon noterade vi från båten att det låg en, som det såg ut, fantastikt fin strand precis bredvid vår resort, endast separerad av ett mindre djungelparti. Vid lunchen pratade vi med några holländskor som precis varit där och de hade blivit fullständigt uppätna av mosqitos när dom gick genom djungeln. Vi ställde lite fler frågor till tjejerna om deras klädsel, hur långt det var och så vidare sen resonerade vi i gruppen och kom fram till att vi nog ändå borde kunna klara oss om vi drog på oss t-shirts, smörjde in oss med mosqitomedel och sprang genom de tätaste partierna. Sagt och gjort. Det visade sig gå hur bra som helst och vi kom alla ut på andra sidan djungeln helskinnade. Där möttes vi av en fantastiskt fin orörd kilometerlång sandstrand.


Vi vandrade, pratade och hade väldigt roligt och till slut så var vi framme där stranden vek om hörnet ut mot öppet hav. Här skulle vi bada. Tidvattnet vänder var åttonde timme och under vår vandring längs med stranden hade vi insett att vi var tvugna att se till att vända tillbaka innan vattnet blev allt för högt för annars skulle vi bli tvugna att gå i djungelkanten ganska många sträckor, där vattnet helt skulle täcka stranden vid flod. Vi la ut mina sandaler ett par meter upp på stranden och vadade ut i lagunens varma vatten. Där låg vi och småpratade ett bra tag och till slut så nådda vattnet sandalerna och det var dags att vända åter hemåt.Väl tillbaka på resorten satte vi oss under några träd i skuggan och avnjöt en kall öl. En Fiji Gold närmare bestämt. Sämre stunder för en öl har man upplevt...När solen var på väg ned kom regnet. Vi satt på en av våra terasser, drack lite drinkar och småpratade innan det var dags för middag när regnet rullade in. Det är något fräsht och befriande över tropiska regnskurar. Det är så varmt så man berörs liksom inte - det gör inget att man blir lite blöt, det torkar fort. Man bara noterar att det regnar och sen fortsätter man med det man håller på med och snacket och drinkarna lät sig definitivt inte störas.

Nu är det midnatt och regnet har upphört. Vi får se hur vädret blir i morgon. Vilket som så känns det som om vi haft en sådan oerhörd tur med vädret som kom ut hit nu och fått uppleva klarblå söderhavshimmel och inte den gråa dito som parkerat här de senaste veckorna då det tydligen regnat oavbrutet. Godnatt från Fiji!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar