tisdag 25 januari 2011

Sydney dag 3 - Kuala time...
Dagen började minst sagt förvirrande. Henrik, som var på väg tillbaka efter att ha lämnat kläder för tvätt, såg vid 07:25 av en ren slump bussen som skulle ta oss på sightseeing till "Bluen Mountains". Han pratade med busschauffören och det visade sig att det var dags för avgång. Tiden vi fått var klockan 07:45, så halva gänget gjorde morgontoalett eller åt fortfarande frukost. Peter, Henrik och Brage kom med bussen medan Gunta, Mats, Olle och undertecknad blev frånkörda. Lämnade med en lapp om att vi kunde ta en taxi till bussstationen och förhoppningsvis hoppa på där vid 08:00. Sagt och gjort, in i en taxi och sen bar det iväg. Farbrorn som körde svarade inte när vi frågade om vi skulle hinna fram i tid. Vi höjde rösten. Fortfarande inget svar. Sen petad jag till honom och då slog han på sin hörapparat och jag fick ställa frågan igen. Vi skrattade gott där bak i bilen och nickade menande till varandra - jo, en sån där hörapparat kanske skulle vara en bra grej att ha hemma ibland...
Hur som helst så blev vi till slut avsläppta och hittade bussen och de andra killarna.
Efter cirka en timme så var det dags för fika paus och vi stannade i en liten sömning förort till Sydney vid namn Leura.
Leura hade inte så värst mycket att erbjuda i termer av shopping, men en affär med damkläder hade ändå förstått betydelsen av att hålla mannen glad. Herrklubben var mäkta imponerad.
Efter ytterligare ungefär en timme så var vi äntligen framme vid "Blue Mountains". Här kommer lite bilder...
Här kan man se varför bergen heter "Blue Mountains".
Bergbana nedför berget...Väldigt, väldigt brant...Linbana uppför berget...
På vägen upp med linbanan såg vi den andra linbanan vi skulle ta över det största stupet.
Spännande utsikt när man står på ett glasgolv några hundra meter över ett stup...
"Blue Mountains" var en fantastisk upplevelse med sin storslagna och dramatiska natur.
Efter "Blue Mountains" åkte vi till "Fairfield City Farm" där vi fick möjlighet att ta oss en närmare titt på en del av Australiens otroliga djurliv. Inför resan hit till Austarlien hade jag framför allt sett fram emot att få se Kualan. Nu skulle det bli verklighet.
Vilken liten sötnos. Som ett kramdjur satt den där i trädet och sov. Man fick klappa kualan på magen, men inte på huvudet. Har inte en aning om varför, men så var det. Här kommer lite fler bilder från djurparken...
En "Dingo" äter lunch - kyckling.
En cirka fyra meter lång krokodil låg och softade i en bassäng.
Herrklubben träffade sin australienska motsvarighet.
En "Tasmanian Devil" ska man tydligen hålla sig undan från. Biter fingrarna av en om man inte passar sig.
Efter "Fairfield City Farm" tog vi en båt in till "Darling Harbour". Här kommer båtresan i bilder...

På väg in mot "Darling Harbour,
På kvällen var vi inbjudna på bad och grill till Henriks kompisar Caroline och Nigel. Fantastiskt hus med oslagbar utsikt mot Sydneys sky line.
Livet är ett elände...
Nu är klockan mitt inatten här i Sydney och i morgon bitti går bussen till vindistriktet "Hunter Valley". Jag är helt slut och hjärnan behöver vila efter all intryck. God natt från Sydney!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar