onsdag 26 januari 2011

Sydney dag 4 - Australia Day...
Early bird i dag igen. Denna gång för en bussresa ut till "Hunter Valley" och vinprovning. Resan ut tog runt två till tre timmar och då det var väldigt varmt i dag med över fyrtio grader och dessutom nationell helgdag för firandet av Australiens nationaldag, så var det en ganska speciell stämning att färdas genom små samhällen och byar. Här på bilden ovan har vi stannat för en bensträckare i en liten sömnig byhåla cirka en timme från "Hunter Valley".Första stoppet var den för vindrickande svenskar välkända vingården "Lindemans".Gården låg mycket vackert, men hettan lockade inte direkt till att vandra runt i omgivningarna.Vi fick prova oss igenom en del av "Lindemans" utbud, men vi var nog alla ganska besvikna. Efter vinprovningen fortsatte Olle och Gunta att smaka på lite olika viner för att kanske ändå köpa något med sig hem, men till slut så la dom ned det projektet.På nästa vingård (har fullständigt glömt bort namnet...) så blev det lite filmvisning och lunch. Temperaturen utomhus, på fyrtiotvå grader, gav vingårdens representant en ursäkt att inte vandra runt med oss i vingården och i stället blev det därför filmvisning.Vilketvsom så serverades det i alla fall riktigt god mat och väldigt trevligt. Här hade man ordnat så att man kunde testa ett rött vin och ett vitt vin till en kött- och en fiskrätt. Vi uppmanades att testa rött till fisk och vitt till kött. Det var ganska påtagligt hur mycket sämre det röda vinet var till fisk och det vita var till köttet.Nästa stop var "Oakvale". En gård där man bara producerar små volymer som man mer eller mindre enbart säljer via gårdsförsäljning. "Oakvale" var helt klart vinprovningsresans höjdpunkt, såväl utifrån vinernas kvalité som omgivningen som sådan. Här kommer några bilder...När det var dags att gå ombord på bussen så strosade jag runt i gräset och höll precis på att trampa på den här kompisen.
Tillbaka i Sydney begav vi oss ned till nationaldagsfirandets epicentrum i "Darling Harbour". Alla människor vi mötte var glada. Det var en otrolig folkfest. Några var förvisso skapligt berusade, men atmosfären var allt igenom positiv. Här kommer några bilder från kvällen...

Vid niotiden så drog en ljus- och fyrverkerishow igång och vi lämnade för en stund vårt bord på restaurangen och klev ut på piren för att betrakta spektaklet. Fyrverkeriet var riktigt bra och det kändes hur bra som helst att vi lyckats pricka in vårt besök så att vi fick vara med att fira australiensarnas nationaldag. God natt från Sydney!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar