fredag 6 januari 2012

Ban Ngew 25:e december 2011 – En heldag i byn…

Vid sjusnåret så ringde klockan och Pranee och Denise gav sig upp och iväg med Nang för att gå på marknaden. Lucas och jag softade ett tag till, sedan så blev vi hämtade av Teo och Erik för att bege oss ut till byn igen. På vägen plockade vi upp Denise och Pranee som hade shoppat ganska ordentligt. Bland annat så hade Denise köpt kycklingungar…
Efter rissoppa till frukost och några koppar te i morgonsolen så ägnade vi dagen åt att äta och umgås. Barnen fick åka motorcykel och det sköts slangbella. Vi promenerade runt i byn och Pranee fick visa sin skola och templet. Här är lite spridda bilder från dagen.

På eftermiddagen åkte vi över till Pranees thailändska pappa och hans nya fru för att hälsa på – ny och ny föreesten, de har väl varit gifta i minst tjugo år, men i alla fall. De bor i en annan by ungefär tjugo minuter från Ban Ngew och vi skumpade runt på flaket till Nang's bil så att rumpan när nog blödde. Det var väldigt trevligt att träffa Pranees pappa igen, men åh så skönt för kroppen när den utflykten var över.

Det var väldigt trevligt att träffa Pranees pappa igen, men åh så skönt för kroppen när den utflykten var över.

Väl tillbaka i Ban Ngew bjöds det på middag och öl. Tröttheten gjorde sig påmind och vi gav oss av hem till hotellet; trötta och nöjda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar