söndag 2 september 2012

Bangkok söndagen den 2:a september 2012 - Mamma är ju grym ju!

Söndag i Bangkok. Första helgen här och man går liksom omkring och smakar på det faktum att det är här vi bor nu. Alla underbara saker med Thailand och Bangkok är inget vi snart ska lämna för att semestern börjar gå mot sitt slut. Vi bor här nu, vi kommer att ha tillgång till allt för en lång tid framöver. Även de irriterande sakerna med trafiken och allt som är annorlunda än vad vi är vana med hemifrån Sverige.

Anyway, idag hade vi lovat ungarna att vi skulle åka till Siam Park City. En attraktionspark och ett vattenland i ett där de - enligt egen utsago - bland annat har världens största pool med vågmaskin. En underbar gigantisk pool som ser ut som havet vid en fin sandstrand. 

Efter mässan bar det av. Vi har varit där tidigare och gillat stället så vi slog till på ett årskort för oss alla fyra. Från tredje gången vi besöker parken går vi gratis och taxin de 3,5 milen mellan där vi bor och parken kostade bara 150 SEK t/r, så det kändes som en bra investering.


När vi hade badat färdigt skulle vi åka lite berg och dalbanor. Mellan eftermiddagsskurarna som tvingade fram avbrott i åkandet lyckades vi i alla fall få åka Grand Canyon som var en mer familjemysig variant, men när turen kom till Vortex, en hemsk sak som jag bara vägrade, så blev regnet allt för häftigt och vi bestämde oss för att gå hem. 

Vid utgången föreslog Pranee att vi skulle kasta pil på ballonger, så det gjorde vi alla fyra. Denise, Lucas och jag träffade 4 - 5 av 7 möjliga ballonger var och fick varsin liten gullipluttig nyckelring. När det var Pranees tur så satte hon alla 7 pilarna i varsin ballong och ungarna skrek rakt ut "Mamma är ju grym ju!!!" Vinsten var ett medelstort gosedjur. Det blev någon Pokemon-variant.

I morgon börjar verkligheten här. Skolan startar vid 07:30. Pranee ska vara med lite längre, men jag ska i alla fall vara med en timme eller så innan jag åker till jobbet. Spännande!    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar