måndag 15 december 2014

Bergmans restips 6...

Vill du ha superbillig mobiltelefoni vid utlandsvistelser? Prova då detta:

1. Skaffa ett svenskt lokalt telefonnummer med hjälp av Skype (Skype Out).

2. Innan du åker, koppla din svenska mobil till ditt svenska Skype-nummer.

3. Köp ett abonnemang för obegränsade samtal till det land du ska åka eller Skype-credits som du fyller på vartefter. Det senare blir då en löpande kostnad, men ändå en billig sådan då Skype har bra priser till många länder. Vill minnas att abonnemanget var månadsvis.

4. Stäng av mobilen, flyg och på plats köp ett lokalt kontaktkort. OBS! Slå inte på mobilen så att ditt Svenska SIM-kort registrerar att du åkt från Sverige!!!

5. Gå till ditt konto på Skype och vidarekoppla ditt Skype-nummer till ditt lokala mobilnummer i det land du befinner dig. Jag brukar ha en vidarekoppling som gör att om jag inte svarade inom tre signaler på min Skype så vidarekopplas samtalet till mobilen.

Nu kan du ringa lokalt där du befinner dig med lokaltaxa på ditt lokala kontantkort, du kan ringa lokalt i Sverige till lokaltaxa via ditt lokala svenska Skype-nummer och dina vänner i Sverige kan ringa dig på din mobil som vanligt utan att det kostar i princip något alls för vare sig dem (som betalar för ett svenskt lokalsamtal till mobil) eller för dig (som bara betalar den fasta kostnaden till Skype eller med Skype-credits som ju som sagt är billiga).

Har du dessutom wifi där du råkar befinna dig så är det helt kostnadsfritt för dig eftersom då kopplas inte samtalet vidare till ditt lokala kontantkortsnummer utan du svarar med Skype-appen. Har du köpt ett kontantkort med t ex 3G så kan du också ringa vänner i Sverige till mycket begränsat pris beroende på vad du betalar för data i ditt lokala kontantkort när du använder Skype.
Och för alla andra som kan tänkas vilja nå dig från var som helst i världen kan de göra det genom att Skypa med dig utan kostnad och du kan svara i din mobil var du än befinner dig.


Det var ett litet tips inför stundande drömsemestrar eller om man t ex har ungar som pluggar utomlands...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar